Val i överflöd: Sillbensparkett gjord av ek

Ekskogens karaktäristiska teckning och konsistens kombinerar mycket dekorativt med sillbenmönstret som parkett. Gradationer från lugna, diskreta ytor till väldigt livliga och visuellt dominerande texturer kan skapas från sillbenet parkett ek beroende på hennes personliga smak.

"Äkta" trä med ett brett utbud av färger

Många tittare hänvisar till ekens trä som mycket "autentiskt". Det möter ofta den klassiska bilden av "woody" med sin uttalade korn, årliga ringteckningar och naturliga färggradienter. I sillbenmönstret kan ek spela sin individuella optikbrunn.

Av de över två hundra arten av ek är upp till tjugo lämpliga för parkettproduktion. Obehandlade nyanser av ljusbrun med eller utan gulaktiga punkteringar är möjliga och medelbruna ytor med eller utan grått. I den röda eken kan alla nyanser med en rödstygning förekomma. Mossen ek har en svart antracitliknande effekt.

En mörk visuell bild skapas på sillbensparkett av rökt ek. Nyanserna sträcker sig från mycket mörka, rika bruna till nästan svarta ytor. Rökt ek är mindre vanligt som en sillbensparkett, eftersom läggningsmönstret tar baksätet. Endast de ljusaste varianterna av den mörkbruna färgen "sväljer" inte sillbenmönstret.

Var uppmärksam på parkettens tjocklek och klassificering.

Tack vare hårets hårdhet och nötningsbeständighet, kan massiv sillbensparkett med tio millimeter tjocklek redan slipas flera gånger och återförseglas. Den låga bygghöjden sparar ofta den mödosamma förkortningen av dörrblad och är väl lämpad för att lägga på golvvärmesystem.

Så kallade rustika sorter är bland de billigaste sillbenet parkett i ek. De har en hög grad av Asteinschlüssen och oregelbundna färg- och kornmönster. Ju mer "rustik" sorteringen är, desto större enstaka dimensioner bör väljas.

Tips & TricksPriserna för fast eller tvåskiklig ekfilésparkett är inte så långt ifrån varandra. Massiv ek ökar parkettens livslängd i många år till årtionden.
Dela med vänner

Lämna din kommentar