Vad kostar ett nytt tak?

Vare sadeltak, valmat tak eller platt tak: Ett tak måste vara särskilt stark för att stå emot alla typer av väder under många decennier. Därför bör en kund inte tillgripa billiga erbjudanden när det gäller hustaket. Men vad kostar ett nytt tak?

platt tak eller taktak: vilka kostnader kan förväntas?

frågan "Hur mycket kostar ett nytt tak?" Är naturligtvis inte att ge ett generellt svar, men vi kan få några ledtrådar till prissättning bedömning pass på. För detta delar vi hustaken grovt i "platt tak" och "sadeltak" en.

kostnader för nya sadeltak

  • Storleken på taket är alltid avgörande för priset. För ett sadeltak, bör du räkna med att betala i genomsnitt 60 euro per kvadratmeter för takkonstruktionen under uppbyggnad.
  • Lägg till detta kostnaden för värmeisolering, som återigen kostar omkring mellan 30 och 60 euro per kvadratmeter takyta. En effektiv värmeisolering enligt de senaste standarderna kräver en högre initial investering - och sparar mest energikostnader.
  • Valet av takmaterial du kan vända det mesta av prisspiral: Med kostnad från 20 till 100 euro per kvadratmeter, har denna kostnad faktor den största span. Det faktiska priset bestäms huvudsakligen av det material du har valt.

kostnaden för det nya platta taket

En enkel platt tak, inklusive grus och genomsnittlig värmeisolering, kommer att kosta ca 80 till 90 euro per kvadratmeter. Med en värmeisolering som passivhusstandard, kommer du oftast måste betala betydligt mer än 100 euro per kvadratmeter.

Övriga kostnader rör dig med dina kostnader bedömningen att branta tak i vädervarningar måste vara särskilt robust konstruktion och är därför dyrare. Sammantaget bör du överväga de regionala prisskillnaderna inom hantverkssektorn.

Om din nya taket på ett gammalt hus som ska byggas, då rivningskostnaderna för det gamla taket kommer att läggas till det slutliga priset. Vem vill utrusta sitt tak med en vindskupan och eller ett glas front, måste räkna med ett högre pris.

Fallstudie: Hur mycket kostar ett nytt tak för en villa?

En enda familj får en 170-kvadratmeter sadeltak, inklusive isolering och högkvalitativ takläggning. Dessutom finns det några enkla takfönster, en dammare är inte planerad.

kostnad översikt
pris nytt tak10200 EUR
isolering täcker 8500 EUR
8700 EUR 27.400 EUR Total

kostnader genom finansiering

för värmeisolering åtgärder hemma kan du ansöka om finansiering. Ansvarig för detta är KfW (Kreditanstalt für Wiederaufbau). Information finns också på www.bafa.de.

Tips & tricks Välj den bästa värmeisoleringen för ditt tak. Detta kan vara dyrare för dig i början, men du kommer senare att dra nytta av stigande energipriser!
Dela med vänner

Lämna din kommentar