Hvor lang tid tar det å bygge et prefab hus?

Hvis du vil bygge et prefabrikkerte hus, er det en ting som interesserer deg mest: når kan jeg flytte inn? Følgende artikkel vil fortelle deg alt du vil vite om dette emnet. Fordi en ting er klart: Lavkonstruksjonstiden til et prefabrikert hus er absolutt en av de største fordelene ved denne konstruksjonen sammenlignet med "vanlige" hus.

Nøkkelferdige hus eller ekspansjonsvarianten?

Så du ser at konstruksjonstiden til prefabrikkerte hus varierer individuelt. Imidlertid er deres konstruksjonstid betydelig lavere enn i faste hus. Hvorfor dette er slik, vil du lære når du leser.

Hvorfor er byggetiden mindre enn med "normale" hus?

Den industrielle prinsipp i prefabrikerte hus firma gir en enorm tidsbesparelse: I en tilstand av de kjente fremgangsmåter blir de enkelte vegger og bærer stilles nøyaktig. De er tilgjengelige bare noen få uker etter at planen er utarbeidet og kan bringes til byggeplassen.

En gang der, er de enkelte delene samlet innen en dag, senest på den andre dagen, montering av taket. Samme prosess tar noen måneder for "stein på stein" varianten. Dette trinnet er langt den største tidsbesparelsen i et prefabrikkerte hus. Hingegen På den annen side tar det innvendige etterbehandlingsarbeidet mye lengre tid og tar opp samme mengde arbeid som massive hus. Elektrisk og sanitær installasjon, maling og andre prosesser koster rundt åtte til tolv uker arbeidstid.

Bygningsgodkjenningen

I hele tidsberegningen må byggetillatelsen ikke glemmes, noe som er nødvendig i alle tilfeller. Selv om du har spart litt tid av den prefabrikerte huset varianten, siden designet er vanligvis allerede eksisterer. Dessverre hjelper dette ikke når det gjelder behandlingstid: Hvis du er heldig, vil du få godkjenning etter en måned, i det andre tilfellet kan det også være fire ganger.

Det er derfor tilrådelig å sende utkastet så tidlig som mulig for å forkorte den samlede prosessen. Problemet med dette: Så lenge det ikke foreligger godkjenning, kan ikke engang delene av ditt hjem gjøres.

Tips og triks Er du håndtverker eller har venner og bekjente som forstår noe om det? Så kan du stille til ekspansjonshuset: Det sparer penger og, hvis du er rask, også mye tid.

Tidsoversikt

For å gi deg en ide om hele "prosessen", her er en oversikt - fra ideen til konstruksjonen.

Planleggingsfase: Du kontakter et prefabrikkerte husfirma, som du planlegger huset ditt etter individuelle behov. Selvfølgelig må man først og fremst kjøpe et tomt. Fra ideen til den ferdige planen, kan noen uker passere.

  • Når designen er klar, må den sendes til Byggavdelingen, som tar en til fire måneder for å behandle den til godkjenning.
  • Bare da kan din prefabrikerte husleverandør starte produksjon, avhengig av kapasitetsutnyttelse. Dette tar omtrent to til fire dager på fabrikken, så ganske kort tid.
  • Etter levering til byggeplassen tar konstruksjonen en til to dager, etterfulgt av en ekspansjonsfase på åtte til tolv uker i interiøret.
  • Oppsettet kan også ta noen uker.
Del med venner

Legg igjen din kommentar