Rengöring av diskmaskin

Som alla andra hushållsapparater behöver en diskmaskin vård. Detta inkluderar rengöring av diskmaskinen. Diskmaskiner tvättar disken perfekt, så många människor antar att enheten slutligen rengör sig. Detta är ett misstag.

Många diskmaskininnovationer, men inte självrengörande.

Om du rengör diskmaskinen bör du ta tillfället i akt och kontrollera diskmaskinens salt (om det finns tillräckligt med kvar i maskinen). Saltet behövs för att mjukna hårt vatten, så att lösningen löses upp.

Många diskmedel innehåller även salt och föreslår ibland att du inte längre behöver extra salt. Det är inte alltid sant. I början innehåller flikar mycket lite salt. Dessutom är mängden inte längre tillräcklig om vattnet är för hårt. Du bör därför göra det utan diskmedel. När du har kontrollerat saltet, kan du nu också kontrollera nivån på sköljmedlet och fylla om det behövs.

Om du vill rengöra din apparat noggrant bör detta innehålla diskmaskinens vattenpåse. Dessutom finns i nivåsystemet (mellan pumpar och vattenpåse) många slangar som kan rengöras. Du lär dig att ta bort främmande föremål från diskmaskinens avloppspump genom att följa den här länken.

Dela med vänner

Lämna din kommentar